beta
Lista zapisa za koncept:

rrep
 
11 (1-10)
NazivZaprešički autori online
  
rrep
1
NazivDigitalizirana zaprešićka baština (knjige, grafička građa)
  
rrep
2
NazivDigitalizirana zagrebačka baština
OpisDigitalizirana zagrebačka baština okuplja na mrežnom mjestu Knjižnica grada Zagreba digitalne reprodukcije vrijedne i rijetke građe pohranjene u zbirkama i odjelima Gradske knjižnice i Knjižnice Božidara Adžije. Javno dostupne digitalne reprodukcije mogu se pregledavati prema vrsti građe po zbirkama ili u kontekstu teme, kroz pojedini tematski projekt ili virtualnu izložbu.
  
rrep
3
NazivNova Gradska knjižnica
OpisNakladnički niz pokrenut je u sklopu kampanje za izgradnju nove zgrade Gradske knjižnice u Zagrebu, s ciljem da tiskane publikacije, dostupne i online, prate aktivnosti ovog strateškog projekta.
  
rrep
4
NazivIzdanja zagrebačkih tiskara 17. i 18. stoljećaZagreb Printers's Editions in the 17th and 18th Century
OpisU okviru projekta digitaliziraju se rijetka i očuvana izdanja prvih zagrebačkih tiskara pohranjena u zbirci Rara, sa željom da se predstavi rad i dosezi tadašnjih zagrebačkih tiskara.
  
rrep
5
NazivZa radnička pravaFor the Labour Rights
OpisProjekt Za radnička prava zamišljen je kao višegodišnji projekt kroz koji bi se digitalizacijom građe koju čuva Knjižnica Božidara Adžije, šira javnost upoznala s idejom radničkog pokreta u Hrvatskoj na kraju 19. i početkom 20. stoljeća.
  
rrep
6
NazivPriznanja zagrebačkih društavaZagreb Societies' Charters
OpisU zbirci Zagrebiensia prikupljaju se povelje, plakete, diplome, pohvale i sl., zagrebačkih društava i klubova, koje svjedoče o postojanju i djelovanju raznovrsnih dobrovoljnih udruga u Zagrebu kao i o kulturi dodjeljivanja i uručivanja priznanja. Projektom se ova grafički bogato opremljena građa, koja je zanimljiva i u kontekstu rekonstrukcije rada zagrebačkih litografskih radionica i tiskara, želi predstaviti široj javnosti, a budući se u zbirci knjiga mogu naći i izvještaji, pravila ili spomenspisi nekih od zastupljenih društava, ova priznanja doprinose cjelovitijem sagledavanju njihovog djelovanja.
  
rrep
7
NazivIlirciIllyrianists
OpisProjektom Ilirci želi se sustavno predstaviti raritetna izdanja istaknutih predstavnika ilirskog pokreta i skrenuti pažnja da su ilirci u novijoj hrvatskoj kulturi odigrali ključnu ulogu sustavnim poticanjem pisanja književnih djela, istraživanjem hrvatske povijesti, umjetnosti i znanosti te osnivanjem ključnih institucija Matice ilirske i Hrvatskog gospodarskog društva.
  
rrep
8
NazivZagreb i Prvi svjetski ratZagreb and the First World War
OpisCilj je projekta digitalizacija građe koja dokumentira utjecaj Prvog svjetskog rata na život u Zagrebu.
  
rrep
9
NazivIz opusa Dragutina DomjanićaFrom Dragutin Domjanić's Literary Works
OpisProjekt predstavlja rukopise koji se nalaze u zbirci Rara te prva izdanja štokavskih i kajkavskih pjesama Dragutina Domjanića koja se nalaze u Zaštićenom fondu Gradske knjižnice.
  
rrep
10
11 (1-10)