Linkovi

Digitalna zbirka Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Institucijski repozitorij sadrži digitaliziranu građu 14 Akademijinih istraživačkih i muzejsko-galerijskih jedinica te Akademijine Knjižnice.

Digitalne zbirke Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Portal predstavlja mjesto okupljanja digitalnih zbirki Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Digitalne zbirke narodnih knjižnica. Portal narodnih knjižnica Knjižnica.hr predstavlja digitalne zbirke narodnih knjižnica u Hrvatskoj.

Digitalni arhiv. Na stranicama Nacionalnog arhivskog informacijskog sustava Hrvatskog državnog arhiva moguće je upoznati digitalizirane dokumente iz prošlosti kojima se želi svima približiti pisanu, slikovnu, snimljenu i na druge načine dokumentiranu arhivsku baštinu u izvornom obliku.

Europeana. Portal digitalne knjižnice europske kulturne baštine, najveća je zbirka umjetnosti, kulture i znanosti u Europi, sadrži i zbirke digitalizirane građe Knjižnica grada Zagreba.

Memory of the World. UNESCO je osnovao program "Memory of the World" 1992. godine potaknut rastućom sviješću o kritičnom stanju očuvanosti i pristupa dokumentarnoj baštini u različitim dijelovima svijeta.

Znameniti.hr. Tematski portal Znameniti.hr omogućava pretraživanje i pristup digitaliziranim djelima velikana hrvatske kulture, znanosti, umjetnosti i javnog života te radovima o njihovu opusu iz pera drugih autora. Na portalu je dostupna tekstovna, slikovna, zvučna i videograđa koja je izvorno smještena u digitalnim zbirkama/repozitorijima hrvatskih kulturnih, umjetničkih i znanstvenih ustanova.