Uvjeti korištenja

Svako korištenje mrežnog mjesta Digitalne zbirke Knjižnica grada Zagreba podliježe niže navedenim uvjetima.
Preuzimanjem sadržaja s ovog mrežnog mjesta korisnik se obvezuje da će ga koristiti isključivo u nekomercijalne svrhe i samo za individualnu upotrebu u stručne i znanstvene svrhe uz poštivanje svih autorskih prava, drugih vlasničkih prava i svakog navedenog ograničenja prava. Stoga se sadržaji s mrežnog mjesta ne smiju dalje kopirati, reproducirati ili na bilo koji drugi način distribuirati bez izričitog dopuštenja Knjižnica grada Zagreba. Svako korištenje preuzetih sadržaja mora biti popraćeno napomenom o izvoru: Knjižnice grada Zagreba, Digitalizirana zagrebačka baština. Knjižnice grada Zagreba pridržavaju pravo da u bilo kojem trenutku promjene uvjete korištenja, prekinu rad (privremeno ili stalno) ili promjene način rada bez prethodne najave.

Autorska i srodna prava

Sva prava nad svim sadržajima objavljenim na mrežnom mjestu pridržavaju Knjižnice grada Zagreba. Ukoliko smatrate da su objavom određenog sadržaja narušena Vaša autorska ili srodna prava obratite nam se na adresu digitalne.zbirke@kgz.hr, a mi smo spremni takav sadržaj povući.
Sukladno Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima (NN 167/03, 79/07, 80/11, 141/13, 127/14, 62/17, 96/18), kao vlastita intelektualna tvorevina, zaštićena je i baza podataka s obzirom na izbor i raspored sadržaja na mrežnom mjestu.

Točnost i pouzdanost podataka

Knjižnice grada Zagreba će uložiti razuman napor kako bi se na navedenom mrežnom mjestu našli provjereni i točni podaci. Korisnici koji pristupaju mrežnom mjestu Digitalne zbirke koriste njegov sadržaj na vlastitu odgovornost. Knjižnice grada Zagreba neće biti odgovorne ni za kakve izravne, slučajne, posljedične, neizravne ili kaznene štete koje su nastale iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja mrežnog mjesta.

Zaštita privatnosti

Knjižnice grada Zagreba poštuju privatnost korisnika mrežnog mjesta Digitalne zbirke i prikupljat će samo dobrovoljno dostavljene osobne podatke korisnika. Ti će podaci biti korišteni isključivo kako bi se udovoljilo pojedinačnim zahtjevima za informacijama te kako bi se na temelju njih, boljim razumijevanjem potreba korisnika, unaprijedili sadržaji i usluge mrežnog mjesta. Svaka promjena u politici privatnosti bit će objavljena na ovim stranicama.