beta
IzdanjeElektroničko izd. izvornika objavljenog 1895.
NakladnikZagreb : Knjižnice grada Zagreba, 2014
Napomena o izvoru naslovaStv. nasl. sa str. 1/141.
NapomenaKorisnička kopija u mrežnoj verziji.
Kratki sadržajPriređivač Mažuranićevih pjesama Vladimir Mažuranić nastojao je u knjizi objaviti sve pjesme Ivana Mažuranića, pa i one koje Mažuranić nije objavio. Pjesme su nanizane kronološkim redom, a uz svaku pjesmu priređivač je napomenama "Danica", "tiskano" i "iz rukopisa" pojasnio je li pjesma preuzeta iz "Danice", je li drugdje tiskana ili se prvi put objavljuje. Ako se tekst pjesme objavljen u "Danici" nije slagao u potpunosti s rukopisom pjesme, priređivač Vladimir Mažuranić birao je tekst rukopisa. Na kraju knjige nalaze se opširne priređivačeve napomene o pojedinim Mažuranićevim pjesmama, osobito o Mažuranićevoj dopuni Gundulićevog "Osmana" te o djelu "Smrt Smail-age Čengića".
Vrsta datotekeKorisnička kopija; razlučljivost 400 dpi u formatu JPG (400 MB).Digitalna matrica; izvornik digitaliziran u razlučljivosti 400 dpi u formatu TIFF (14.2 GB); skenirano prema standardu Kodak Q13 color separation guide and gray scale.
Zahtjevi sustavaMicrosoft Silverlight.
Reprodukcija publikacijePjesme Ivana Mažuranića : sa slikom i autografom pjesnika ter sa fototipijom pjesnika na odru / izdao Vladimir Mažuranić. Zagreb, 1895. [Knjiga]
Standardni brojISBN 978-953-337-039-2
ZaKi ident11017844
  
BazaDigitalne zbirke
rrep