beta
IzdanjeElektroničko izd. izvornika objavljenog u 3 sv. od 1929. do 1933.
NakladnikZagreb : Knjižnice grada Zagreba, 2016
Napomena o izvoru naslovaStv. nasl. s naslovnice.
NapomenaKorisnička kopija u mrežnoj verziji; format PDF.
Kratki sadržajPregled povijesti radničkog pokreta u Hrvatskoj i Slavoniji sistematiziran je i sveobuhvatan kronološki pregled događanja podijeljen na tri sveska. U prvom dijelu autor donosi opću povijest radničkog pokreta od svojih osnutaka do stanja nakon završetka Prvog svjetskog rata, s posebnim naglaskom na borbu protiv režima Khuen-Hedervarija. Druga knjiga sastoji se od pregleda povijesti strukovnih sindikalnih organizacija na području Hrvatske i kulminacije radničkog pokreta koja je koncentrirana u djelovanju Općeg radničkog saveza. Završni, treći dio zaokružuje djelo upoznajući čitatelja s modernim kretanjima u radničkom pokretu Hrvatske, predstavlja radničko zadrugarstvo, kulturna zbivanja i odnose s drugim radničkim organizacijama u Jugoslaviji.
Vrsta datotekeDigitalna matrica; izvornik digitaliziran u razlučljivosti 400 dpi u formatu TIFF; skenirano prema standardu Kodak Q13 color separation guide and gray sc.
Reprodukcija publikacijePovjest radničkog pokreta u Hrvatskoj i Slavoniji : od prvih početaka do ukidanja ovih pokrajina 1922. godine / Vitomir Korać. Zagreb, 1929-1933. [Knjiga]
Standardni brojISBN 978-953-337-072-9
ZaKi ident11019592
  
BazaDigitalne zbirke
rrep