beta
IzdanjeElektroničko izd. izvornika objavljenog 1841.
NakladnikZagreb : Knjižnice grada Zagreba, 2013
Napomena o izvoru naslovaStv. nasl. s naslovnice.
NapomenaKorisnička kopija u mrežnoj verziji.
Kratki sadržajU proljeće 1841. Gaj je otišao na put u Dalmaciju, kako bi prikupio više pristaša, jer ideja ilirizma nije u Dalmaciji davala one plodove koje je Gaj želio, te kako bi prikupio stare knjige i rukopise za svoju knjižnicu. Na putu, tijekom kojeg je posjetio sva važnija mjesta u Dalmaciji, pratio ga je Antun Mažuranić. U Dubrovnik je došao 25. svibnja, o čemu piše Velimir Deželić u svojoj knjizi "Dr. Ljudevit Gaj" (Zagreb, 1910.): "U Dubrovniku mu prirediše sjajni banket, te ga proslaviše s mnogo ispjevanih njemu u slavu pjesama. (...) Čitavi njegov put bio je triumf. Da su u Zagrebu pratili taj njegov put razumije se po sebi i sve više je rasla popularnost njegova. Pa kad se vratio u Zagreb dočekaše ga kao kralja, pjesmama i bakljadom. Nikad još takove bakljade ne vidje Zagreb. Štoos mu ispjeva pjesmu punu zanosa. Toj pjesmi napisa napjev Lisinski.".
Vrsta datotekeKorisnička kopija; razlučljivost 400 dpi u formatu JPG (23 MB).Digitalna matrica; izvornik digitaliziran u razlučljivosti 400 dpi u formatu TIFF (777 MB); skenirano prema standardu Kodak Q13 color separation guide and gray scale.
Zahtjevi sustavaMicrosoft Silverlight.
Reprodukcija publikacijePrigodom povratka iz Dalmacie dru. Ljudevitu Gaju u ime iskrenih narodnosti ilirske i njegovih prijateljah / čestituje Pavao Stoós. U Zagrebu, 1841. []
Standardni brojISBN 978-953-337-022-4
ZaKi ident11016909
  
BazaDigitalne zbirke
rrep